LEUVENSE SOUNDTRACK

Een Leuvense historische film, daar hoort natuurlijk een Leuvense soundtrack bij. In “Leuven Bierstad” hoor je Leuvense muziek van verschillende decennia; van sixtiesklassiekers van De Kadullen en Rum over de meezingers van De Joormannen tot de recente tracks van Mandolinman. Hieronder een overzichtje van het Leuvense muzikale talent dat je te horen krijgt in “Leuven Bierstad”

Een aantal -maar niet alle- nummers zijn ook terug te vinden op Spotify. Check de playlist hier:

Mandolinman

Belgiës bekendste mandolinekwartet, brengt traditionele Vlaamse melodieën op een zeer eclectische en moderne manier.De tracks in “Leuven Bierstad” komen voornamelijk uit “Houtekiet”, het album dat de band maakte met Mathijs Bertel (Ansatz der Maschine) en waarin nog meer gewerkt wordt met samples, beats en soundscapes.

Tracks: “Rigodon”, “Haspeldans”, “Contredanse Ghent in A Minor”, Zondaar” en “Hoorndrager”

Rum

Opgericht door (Leuvenaar) Paul Rans, Wiet Van de Leest en Dirk Lambrechts en maakte vooral begin jaren ’70 nationaal en internationaal furore.

Tracks: “Pater Onneketter”, “Horlepijp-Peetermanpolka” en “Nonkel Jef”

De Joorzangers

Deze kleurrijke folkloristische zangvereniging, verbonden aan de Leuvense  Kon. Verbond der Jaartallen, bezingt de geneugten van het gerstenat.

Tracks: “Bierwals”, “De Pieëterman”, “Deu ze nog es vol”, “Drinklied” en “Een Kafei zonder bie”

De Kadullen 

Een in de vroege jaren ’70 opgerichte Vlaamse folkgroep rond Leuvenaar Ugo De Clerck, die later ook mee aan de wieg stond van Radio Scorpio.

Track: “Drie Vrienden”

 

Alain Louie & Les Talons Gitans

Deze band rond zanger/componist Alain Louie (wiens stijl wel eens omschreven werd alms “punky-chanson-rock met reggae vibrations’ met een hoog Dutronc en Gainsbourg gehalte”) brengt geregeld nummers in zeer sappig Leuvens dialect.

Track: “As ’t Zue Zit”

BIG BILL

The one and only. Mag uiteraard niet ontbreken in een film over Leuven én over bier.

Track: “Stoose Blues”

RICK TUBBAX & THE TAXI’s

De band rond “de Leuvense Elvis Costello” Rick Tubbax, die later bekend werd als journalist én vooral als manager van heel wat artiesten en tv-persoonlijkheden, was eind jaren ’70 en begin jaren ’80 een tijde erg populair.

Track: “Boojangle Plays Tonight”

Amuzementsorkest Jean-Jacques

Dit orkest bracht in 1956 het singeltje “Mars van het Biersfestival” uit n.a.v. de Bierfeesten

Track: “Mars van het Bierfestival”

FERRY HILL’s BIG BAND

Bracht in 1983 het singeltje “Mei ne Stella” uit n.a.v.  de Bierfeesten.

Track”: “Mei ne Stella”